Afslutning på Junior Talent Greve 2023

01/11 - 2023
Kategorier: Ikke-kategoriseret

Seminardagen handlede om kræft og strålebehandling. Efter introduktion til kræft, steder i eller på kroppen hvor sygdommen kan forekomme og de mulige behandlingsformer arbejdede talenterne med gammastråling til scanning af en lukket kasse med henblik på at bestemme position, størrelse og form af en ukendt genstand i kassen. Derefter så de Greve Gymnasiums tågekammer, hvor radioaktiv stråling visualiseres.

​Som erstatning for menneske væv blev det med kødpølse undersøgt hvordan gammastråling absorberes kødet. Talenterne undersøgte til sidst hvad der sker med gærcellers evne til at dele sig alt efter hvor lang tid de blev belyst med ultraviolet stråling.

Alle eksperimenter kunne direkte relateres til den situation læger og hospitalsfysikere står i, når en patient skal have diagnosticeret en kræftsygdom ved hjælp af stråling og efterfølgende behandle sygdommen med stråling.

Som afslutning på dagen fik Junior Talenterne et diplom som bevis på deres deltagelse i Junior Talent Greve 2023.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *