Etik og moral

27/04 - 2022
Kategorier: Ikke-kategoriseret

Så har Junior Talenterne i Greve igen været på seminar, denne gang om emnet etik og moral med fokus på ondskab. Tre gymnasiefag skulle belyse emnet, psykologi, mediefag og religion.

I psykologi skulle talenterne prøve at definere, hvad der er ondskab. De blev selv udsat for moralske dilemmaer, hvor der skulle træffes valg, der kunne opfattes som onde.  Hvorfor kan mennesker gøre onde ting? Nogle gange gør de det, fordi en autoritet fortæller dem det, men hvem er så den onde? Den der giver ordren, eller den der udfører den? 

Mediefag fokuserede på eksempler på filmhelte, som bekæmper det onde eller går op mod uretfærdighed.

Religion studerede pligtetik og nytteetik og undersøgte dem i dilemmaet “Bør læger justere i morderes hjerner, hvis det kan forhindre forbrydelser?” Endelig undersøgte de etisk råd og hvem der skal tage disse svære beslutninger i samfundet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *