Afslutning på Junior Talent Greve 2021

25/01 - 2022
Kategorier: Ikke-kategoriseret

Omsider lykkedes det i januar 2022 at afslutte Junior Talent forløbet 2021. Efter at seminardagen var blevet flyttet to gange grundet hjemsendelse og online undervisning lykkedes det den 21. jan. Af samme grunde var det ikke muligt at så mange af Junior Talenterne kunne deltage. Men de der mødte fik fuld fokus og et diplom som afslutning på forløbet.

Seminardagen handlede om kræft og strålebehandling. Efter introduktion til kræft, steder i eller på kroppen hvor sygdommen kan forekomme og de mulige behandlingsformer arbejdede talenterne med gammastråling til bestemmelse af position, størrelse og form af en ukendt genstand gemt mellem to flader af uigennemsigtig materiale.

​Som erstatning for menneske væv blev det med spegepølse undersøgt hvordan gennemtrængningsevnen er for gammastråling. Talenterne undersøgte også hvad der sker med gærcellers evne til at dele sig alt efter hvor lang tid de blev belyst med ultraviolet stråling.

Alle eksperimenter kunne direkte relateres til den situation læger og hospitalsfysikere står i, når en patient skal have diagnosticeret en kræftsygdom ved hjælp af stråling og efterfølgende behandles med stråling.

Junior Talenterne så også Greve Gymnasiums tågekammer, hvor radioaktiv stråling kan visualiseres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *