Seminarer

Verdenssprog

Tal engelsk med 765 millioner mennesker.
Tal spansk med 466 millioner mennesker.
 
Hvorfor i det hele taget lære sprog?
Fordi sprog er kommunikation.
Fordi sprog er en vigtig kompetence i en globaliseret verden.
Fordi sprog er kultur og identitet.
Fordi sprog skaber fællesskaber og bryder grænser.
Fordi sprog giver udsyn og indsigt.

Så derfor:
Kom og mød engelsk og spansk i et tværfagligt og varieret samspil: Lær f.eks. at sige Hola, ¿cómo estás? og bliv klogere på USA som emne med fokus på immigration og integration i forhold til latinamerikanere i USA. Herunder Spanglish som et sprogfænomen.

Vel mødt – vi glæder os til en spændende dag!

Gensplejsning og moderne genteknologi

Går du med en lille genforsker i maven, eller har du bare altid drømt om at overtage Verdensherredømmet ved hjælp af gensplejsning og genteknologi? Hvis ja, så skal du komme og prøve at være med til at lave egentlig gensplejsning i Junior Talent på Struer Statsgymnasium.

 I dybhavsgoplen Aequorea victoria har genforskere isoleret et gen, der koder for et grøntfluorescerende protein, kaldt GFP. Dette gen skal du være med til at overføre  – via et stykke DNA, som kaldes et plasmid – til en bakteriestamme, som vi efterfølgende kan få til at lyse grønt under UV lys.

På dagen vil du blive introduceret til teori omhandlende
moderne genteknologiske teknikker, og du vil høre om DNA, gener og proteinsyntese.

 

 

                  

Mennesket i verden – dengang og nu. 

Forestil dig at stå i demokratiets højborg i Athen i år 430 før vor tidsregning. Hvordan ser verden ud? Hvordan skal den se ud? Hvordan er det at være menneske? Hvilke problematikker står de overfor? 

Denne dag på gymnasiet står i menneskets tegn. For at forstå opbygningen af den verden, som vi lever i i Vesten i dag, er det umuligt at komme uden om det antikke Grækenland. Vi skal dog mest arbejde med kultur og sprog – helt tilbage fra oldtidens Grækenland og op til i dag. Vi skal beskæftige os med forskellige historiske begivenheder og med sprogenes udvikling fra græsk via latin til de moderne fremmedsprog. Tag turen i tidsmaskinen sammen med os og få en kulturel og sproglig oplevelse med forskelligt input. Vi glæder os til at se møde jer! 😁

 

 

 

Entrepreneurship is magic

Struer Statsgymnasium har fået kontakt til en virksomhed, der står over for nogle udfordringer i forhold til den fortsatte vækst.

Derfor har vi samlet jer en dag, hvor I skal være med til at hjælpe virksomheden med at idegenerere og produktudvikle, så virksomheden er rustet til fremtiden.

I vil komme til at arbejde med processen fra idegenerering til lanceringen af jeres ideer og tanker, så virksomheden kan implementere dem på det marked de opererer på.
Dermed kommer I til at arbejde med de udfordringer som forekommer på vejen fra ide til lancering af jeres innovative ide der har potentialet til at bryde med al vanetænkning.

 

The future of intelligence

This year Struer Statsgymnasium is organizing its annual Junior Talent workshop around the themes of intelligence and scientific advancement. With a focus on the growing fields of robotics and artificial intelligence, students will explore the possible causes, opportunities and consequences of these advances throughout society. The workshop will integrate audio-visual presentations, group work and debates.