Seminarer

Crime Science

Der er sket et mord…
Viby Gymnasiums rektor er fundet myrdet i kælderen. Politiets teknikere er på sagen, men de har brug for din hjælp.

Er det mon vicerektoren, der selv stræber efter at sætte sig i rektorstolen?
Er det eleven Hjalte, der røg til en gymnasiefest og er blevet permanent bortvist?
Er det rengøringsassistenten Søren, som rektor muligvis har haft en romance med?
Eller er det en helt fjerde?

I forskellige laboratorier skal vi undersøge bevismateriale, så den rigtige morder kan findes.
Tag gummihandskerne på og kom i gang med eftersøgningen. Vi ses i kælderen, hvis du tør?

Ondskab

Om eftermiddagen den 22. juli 2011 skete der noget forfærdeligt på den lille norske ø Utøya. En mand ved navn Anders Breivik ankom til øen forklædt i politiuniform og dræbte 69 deltagere i en socialdemokratisk ungdomslejr. Hvordan kan et menneske være så ondt? Havde han overhovedet ingen empati med sine ofre? Eller var han på ufattelig vis i stand til at kontrollere sine følelser? Hvad er ondskab egentlig?
Hvad skal der til, for at vi kan kalde en handling ond? Skal den være voldsom og ubeskrivelig som Breiviks? Eller er de gymnasieelever, der mobber den usikre dreng i klassen og hænger ham ud på Facebook, også onde?
Er det konsekvensen af handlingen eller hensigten med den, der er afgørende for, at vi vil kalde den ond? Mennesker har til alle tider gjort sig tanker om, hvad ondskab er. På seminaret, skal vi se på ondskab med både psykologifaglige, religionsfaglige og mediefaglige briller.

The American Dream

Tag på rejse og mød engelsk, tysk, spansk og fransk sprog og kultur. Tal med hele verden! Alle sprog er lige svære – alle sprog er lige lette. Sprog er vigtigt – sprog er kommunikation. Sprog er adgang til viden.

Sprogkunnen er en vigtig kompetence i en globaliseret verden.

Kom og mød fire sprog der tales af 2,3 milliarder mennesker

Klimaflygtninge

Seminaret “Klimaflygtninge” er et samarbejde mellem matematik og samfundsfag. I matematik vil I blive præsenteret for spilteori. Spilteori er en matematisk teori, der kan anvendes til at modellere konfliktsituationer. I samfundsfag præsenteres I for hvordan den Europæiske Union er opbygget. Herudover fokuseres der på, hvorfor mennesker vælger at flygte fra deres hjemland. Afslutningsvis skal vi forhandle en aftale på plads omkring fordeling af klimaflygtning i EU. Her skal I trække på jeres viden fra samfundsfag og matematik omkring flygtninge, EU’s opbygning og spilteoretiske overvejelser. Vi skal se, hvem der kan lave den bedste politiske aftale blandt EU-lande.